It Konsulentselskapet Bith as
It drift
 
 
  Du er her : Forside Tjenester Sikkerhet Antispyware   

Forside 

Tjenester 

Kontakt 

Om Bith 

   

 

Epostleser

 

 

Antispyware

Har du trøbbel med at:

  • PC-en sender deg til nettsider som du aldri har bedt om?
  • Reklame og popups dukker opp uten at du har åpnet nettleseren eller klikket på noe?
  • Nye søkevinduer/vektøylinjer har dukket opp i nettleseren din?
  • Du får uvanlig store mengder popupreklame?
  • PC-en din tregere enn før?
  • Oppstart av PC-en tar lengre tid enn før?

Dette er symptomer på at du er infisert av spionprogramvare.

Det som er langt mer alvorlig er at de største trusslene merker du ikke noe til. De ligger i stillhet og overvåker det du foretar deg.  Nyere anslag viser at 8 av 10 PC-er tilknyttet internett har en eller annen form for spionprogramvare installert uten at brukeren er klar over det.

Hva vi kan tilby

Å bli kvitt spionprogrammer når de først er kommet inn på maskinen er ofte meget krevende og innbefatter bruk av flere programmer og manuell redigering av registeret. I noen tilfeller er angrepet så alvorlig at det kreves reinnstallasjon for å bli kvitt trusselen. Vi har erfaring i denne typen arbeid og vet hvilke verktøy og framgangsmåter som virker. Vi garanterer ren maskin når vi leverer den fra oss. I tillegg så innstallerer vi programvare som automatisk oppdateres og som kan beskytte deg i framtiden.


Hva er Spyware?

Spionprogrammer (Spyware, hijacks og adware) er en annen type internettplage som er ute etter å utnytte deg og PC-en din. Dette er programmer som vil vite alt om deg. De overvåker alle dine bevegelser på nettet og samler opplysninger. De kan plukke opp og videreformidle IP-nummeret på maskinen din, hastigheten på nettet du sitter på og hvilke programmer du bruker. De er interessert i hva du søker etter i Google, hvilke nettsteder du stadig er innom, hva du gjør mens du surfer. Alle data blir sendt videre til firmaer eller organisasjoner som utnytter opplysningene kommersielt idet de skreddersyr et reklameopplegg tilpasset deg og dine interesser.

Det er også en risiko for at disse programmene ikke bare er ute etter å finne ut mest mulig om deg som kunde. De kan også benyttes til å ta over maskinen din og fjernstyre den, de kan plukke opp kredittkortnumre og bankkontoopplysninger, og de kan sette maskinen din til å ringe opp dyre betalingstjenester over nettet uten at du merker det. Mulighetene er uendelige, og konsekvensene kan bli ubehagelige dersom du ikke er kritisk til hva du foretar deg på nettet.

Regelen for spionprogrammene er at du laster dem ned og installerer dem på maskinen din selv. Veldig mange spionprogrammer følger med gratisprogramvare du har lyst på, og det er ikke mulig for deg å oppdage at du får med mer enn du ber om når du laster dem ned.
Noen spionprogrammer installeres også i det du får opp et vindu med en dialog du ikke helt forstår, eller bare ønsker å bli kvitt så fort som mulig. Plutselig har du trykket feil, og risikerer å laste ned et overvåkingsprogram uten å være klar over det.

Er du usikker, ta kontakt med oss for en kartlegging!

 

spacer   spacer